zondag 15 april 2012

Aanval op politieacademie in Gardez in provincie Paktia

Een groep opstandelingen heeft zondag tijdens de aanvallen die in verschillende delen van Afghanistan plaatsvonden een gebouw bestormd naast de politieacademie van Gardez, de provinciehoofdstad van de Oost-Afghaanse provincie Paktia.

Rohullah Samoon, woordvoerder van de provincie Paktika, vertelde aan TOLO News dat opstandelingen een gebouw van vier verdiepingen bestormden naast de politieacademie.

De politiecommandant van de provincie, Ghulam Sakhi Rokh Liwanai, vertelde dat een groep opstandelingen twee gebouwen innamen in de buurt van de compound van de provinciale afdeling van het National Directorate of Security (NDS) en een school.

Het National Directorate of Security is de Afghaanse inlichtingendienst.

Ghulam Sakhi Rokh Liwanai had geen informatie over slachtoffers.

Het persagentschap Pajhwok bericht dat drie aanvallers werden gedood en er 23 gewonden vielen, waaronder burgers.

De aanvallers openden het vuur vanaf een gebouw met zes verdiepingen op het hoofdkwartier van de politie.

Roohullah Samoon, de woordvoerder van de gouverneur, zei dat de schutters het gebouw in de buurt van de universiteit binnen waren geslopen en het vuur openden op het politiehoofdkwartier.

Er werd vier uur lang gevochten. Buitenlandse troepen verleenden luchtsteun aan Afghaans veiligheidspersoneel.

Een arts van het Paktia Civil Hospital zei dat er 23 gewonden binnen waren gebracht, waaronder drie agenten, twee vrouwen, vijf kinderen en studenten.

Zondag vielen militanten op verschillende plaatsen in Afghanistan overheidsgebouwen en faciliteiten van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO aan.

In de Afghaanse hoofdstad Kabul werden zeker 7 locaties aangevallen. In de stad Jalalabad, in het oosten van het land, probeerden militanten een aanslag te plegen op de Amerikaanse luchtmachtbasis.

Zie ook:
Aanval militanten op Kabul
7 opstandelingen gedood bij zelfmoordaanval op VS-basis in Jalalabad
Vier militanten gedood bij aanval op regeringsgebouwen en NAVO in Logar